Skip to main content

Vladan o Vladanu

Vladan Pavlović je kreativni stvaralac iz Srbije. Trenutno živi slobodno i radi uporno u Beogradu.

Posle završene Srednje škole za dizajn u Beogradu diplomirao je u Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu 2014-te na studijskom programu Grafički dizajn, kao najbolji student u klasi. Tu je nastavio da radi kao saradnik u nastavi do 2019-te, učestvujući na raznim školskim projektima, izložbama, radionicama, seminarima i sličnim događajima.

Radio je sa kreativnim agencijama C4 gruppe i Korak studio. Trenutno radi sa LPT agencijom kao dizajner. Osnivač je Ministarstva dizajna.

Imao je čast da radi sa uglednim klijentima kao što su: Beogradska otvorena škola (BOŠ) / Asocijacija za afirmaciju žena (AFA) / Malagurski Cinema / Santōka / Laserski samit jeftine grafike / Cabinet SR:CH / 2Concept / Omni guru / Banja Koviljača / Rzav-God Save Rzav / SuperDot / Jugotex / Aquastatin / Kombinat AG / biblioteka Vanja / galerija O3one / UK Parobrod / klub mladih Požega / Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) i mnogi drugi.

Bavi se i veksilografijom, heraldikom, japanskom kaligrafijom, konstruktivnim jezicima, pismovnim sistemima, poezijom, fotografijom, ilustracijom, video postprodukcijom, političkim aktivizmom i mnogim drugim disciplinama, time proširujući stalno svoj raspon znatiželje.

Pokretač je inicijative Re⋮Srb, koja se bavi unapređenjem teritorijalnih identiteta Republike Srbije. Autor je rešenja za novi vizuelni identitet Republike Srbije, koji je dobio veliku domaću i internacionalnu pažnju.

Veb članci

Logo Lounge ◆ 09/2017

Give Peace a Chance

Dezeen ◆ 08/2017

Vladan Pavlović gives Serbia a minimal rebrand that emphasises peace and tolerance

The Calvert Journal ◆ 08/2017

Graphic designer creates new visual identity for Serbia

Designbote ◆ 08/2017

Total Makeover der Serbischen Flagge

Senat.me ◆ 08/2017

Beograd: Studija Slučaja Za Novi Vizuelni Identitet

Senat.me ◆ 07/2017

Inicijativa Nacionalnog Brendiranja Srbije: Srpska Rozeta – RECENZIJA

Designed ◆ 07/2017

Koncept vizuelnog identiteta Republike Srbije

RivistaStudio ◆ 07/2017

Si può ridisegnare una bandiera?